ORTIVA TOP
Ortiva Top cu substanța activă: 200 g/l azoxistrobin, 125 g/l difenoconazol
Ortiva Top acționează asupra unui spectru larg de boli, preventiv și curativ, prin activitate de contact, translaminară în plantă și sistemică, fiind recomandat să se utilizeze în culturile legumicole.
Mod de acțiune:
Azoxistrobin:
- Acționează ca inhibitor al respirației mitocondriale, blocând ciclul energetic al patogenului.
- În principal, intervine în ciclul biologic al ciupercii, în timpul germinației sporilor și în timpul inițierii penetrării în țesuturile plantei.
- Activitate preventivă.
- Preluare graduală și activitate sistemică locală în frunze.
Difenoconazol:
- Blochează biosinteza steroizilor în membranele celulare ale fungilor.
- Acțiune preventivă și curativă.
- Acțiune sistemică locală și ușoară translocare acropetală.
| Cultura | Spectru de combatere | Doză de utilizare/ha | Doză de utilizare/ 10 l apă/ 100 mp | Timp de pauză | Recomandări de utilizare |
| Tomate Vinete |
Putregaiul cenușiu Mană Pătarea cafenie Alternarioză Făinare |
1,0 l/ha | 10 ml / 10 l apă | 7 zile | de la apariția primei inflorescențe până când 70% din fructe s-au maturat |
| Ardei | Putregaiul cenușiu Mană Pătarea cafenie Alternarioză Făinare |
1,0 l/ha | 10 ml / 10 l apă | 7 zile | de la apariția primei inflorescențe până când 70% din fructe s-au maturat |
| Fasole verde | Făinare Mană |
1,0 l/ha | 10 ml / 10 l apă | 7 zile | de la butoni florali până când păstăile ating 70% din dimensiunea normală |
| Varză Varză de Bruxelles |
Albumeala cruciferelor Alternarioză Făinare Mană Putregaiul alb/negru Pătarea albă |
1,0 l/ha | 10 ml / 10 l apă | 21 zile | de la 2 frunze adevărate și până la atingerea dimensiunilor normale |
| Morcovi Păstârnac Pătrunjel |
Alternarioză Făinare Putregaiul |
1,0 l/ha | 10 ml / 10 l apă | 14 zile | de la 2 frunze adevărate și până la atingerea dimensiunilor normale |
| Hrean Ridichi |
Albumeala cruciferelor Alternarioză Făinare Mană Putregaiul Pătarea albă |
1,0 l/ha | 10 ml / 10 l apă | 14 zile | de la 2 frunze adevărate și până la atingerea dimensiunilor normale |
| Conopidă Broccoli |
Albumeala cruciferelor Alternarioză Făinare Mană Putregai Pătarea albă |
1,0 l/ha | 10 ml / 10 l apă | 14 zile | de la 2 frunze adevărate și până la apariția primelor flori individuale |
| Țelină | Septorioză Putregai Făinare |
1,0 l/ha | 10 ml / 10 l apă | 14 zile | de la 2 frunze adevărate și până la atingerea dimensiunilor normale |
| Dovlecei Castraveți | Pătarea cafenie Făinare |
1,0 l/ha | 10 ml / 10 l apă | 3 zile | de la apariția primelor flori și până la maturitatea fructelor |
| Praz | Alternarioză Mană Pătarea cafenie Rugina |
1,0 l/ha | 10 ml / 10 l apă | 21 zile | de la 6 frunze adevărate și până la maturitate |
| Salată | Cercosporioză Mana salatei Putregai Alternarioză |
0,8 l/ha | 8 ml / 10 l apă | 14 zile | de la 6 frunze adevărate și până la dezvoltarea completă |
| Ceapă Ceapă din arpagic Usturoi |
Alternarioză Mană Pătarea cafenie Rugina |
1,0 l/ha | 10 ml / 10 l apă | 14 zile | de la 6 frunze adevărate și până se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului |
| Ceapă verde | Alternarioză Mană Pătarea cafenie Rugina |
1,0 l/ha | 10 ml / 10 l apă | 7 zile | de la 5 frunze adevărate |
| Mazăre | Făinare Mană Pătarea alba |
1,0 l/ha | 10 ml / 10 l apă | 14 zile | de la butoni florali și până când 70% din păstăi au atins dimensiunea finală |
| Căpșuni Zmeură |
Antracnoză Făinare Pătarea alba |
1,0 l/ha | 10 ml / 10 l apă | 3 zile | de la primele flori deschise (început de inflorit) și până la maturitate, a 2-a recoltare |
| Pepeni galbeni pepeni verzi |
Pătarea cafenie Făinare |
1,0 l/ha | 10 ml / 10 l apă | 3 zile | de la apariția primei ramificații a tulpinii principale și până la maturitatea fructelor. |
| Greutate | Pret vechi | Pret |
| 10 ml | 15.00 RON | |
| 100 ml | 71.00 RON |